Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Home   Dictionar tehnic   Dictionar tehnic – litera D

Dictionar tehnic – litera D

Dulgherie
Domeniu de activitate cu caracter mestesugaresc avand ca obiect realizarea structurilor din lemn: acoperisuri, constructii cu schelet din lemn, cofraje pentru beton armat, schele etc.

Dulgherie
(Constr.) Mestesugul executarii din piese de lemn, dupa prelucrarea lor in atelier sau fara aceasta, de constructii (case, poduri etc.), de elemente de constructie (sarpante, ferme, scari etc.) sau de constructii auxiliare (schele, cofraje, cintre, sprijiniri etc.). Finisajul acestor lucrari nu este dus atat de departe ca in tamplarie.

Dulie
Piesa-suport prin care se fixeaza si totodata se face racordarea la retea a lampilor (becurilor) electrice.

Durata executarii lucrarilor
Timpul fizic maxim necesar pentru realizarea efectiva a lucrarilor de constructii autorizate.

Dusumea
1. Scandura destinata pardoselilor. 2. Pardoseala din scanduri. 3. Scandura pentru pardoseala, prevazuta cu uluc pe un cant si cu lamba pe celalalt, in vederea imbinarii cu scandurile vecine.
(Constr.) Pardoseala de scanduri batute strans una langa alta, sau imbinate cu lamba si uluc sau cu falt, e de obicei geluita pe fata aparenta.

Dusumea oarba
(Constr.) Pardoseala de scanduri batute la mica distanta una de alta, care constituie stratul suport pentru stratul superior al pardoselii (parchet sau dusumea obisnuita).

Pages: 1 2 3 4

Comments are closed.