Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Home   Energie Verde

Energie Verde

De ce energie verde?

Energia verde sau energia regenerabila este, practic, energia obtinuta din surse care se regeneraza singure sau sunt inepuizabile cum sunt energia solara, eoliana, hidraulica sau geotermala. Spre deosebire de acestea, sursele traditionale – titeiul, gazele naturale sau carbunele – sunt finite si nu se reinnoiesc. In plus energia regenerabila este mai putin daunatoare mediului inconjurator generand mult mai putina poluare a aerului.

Tendinta lumii moderne este de a reduce dependenta de sursele de energie traditionale prin explorarea si exploatarea surselor alternative. Astfel, sursele de energie verde pot fi folosite pentru a produce electricitate prin panouri fotovoltaice sau turbine eoliene, pentru incalzirea apei menajere si a spatiilor de locuit prin panouri solare sau pompe de caldura si pentru producerea de combustibili.

Domenii de aplicabilitate

Panouri solareEnergie Verde

O solutie care ajuta la diminuarea semnificativa a costurilor generate de incalzirea apei si a spatiilor de locuit sunt sistemele solare termice. Cu ajutorul unor panouri solare se capteaza energia solara care este folosita pentru incalzirea apei. Fie ca alegeti sa incalziti doar apa menajera sau optati si pentru un sistem cu aport la incalzirea locuintei veti benficia de o sursa gratuita si inepuizabila de energie verde – soarele.

Panouri fotovoltaice

Sistemele solare fotovoltaice, numite si panouri fotovoltaice, capteaza energia soarelui si o transforma in energie electrica. Aceasta este folosita instantaneu, inmagazinata in acumulatori sau cedata in reteaua nationala. Puteti astfel sa reduceti costurile datorate consumului de energie electrica folosind o sursa gratuita si inepuizabila de energie verde. In plus acest tip de energie electrica nu produce nici un fel de emisii daunatoare mediului si va poate asigura independenta si autonomia locuintei dvs.

Sistemele bazate pe panouri fotovoltaice sau panouri solare sunt usor de montat si intretinut, au o fiabilitatea ridicata, cu atat mai mult cu cat acum eficienta lor s-a dublat fata de cea masurata in urma cu cinci ani.

Pompe de caldura

Pompele de caldura sunt instalatii care, consumand lucru mecanic, transfera caldura de la un mediu de temperatura mai joasa la altul de temperatura mai inalta; practic sunt instalatii care pompeaza caldura dintr-un mediu in altul. Sistemele conventionale de producere a energie folosite pentru atat incalzire cat si prepararea apei calde menajere pot fi inlocuite cu succes de pompe de caldura apa-apa, pompe de caldura aer-apa sau pompe de caldura geotermale.

Turbine eoliene

Energia cinetica a vantului poate fi transformata in energie mecanica ce poate, la randul ei, fi transformata in energie electrica folosind turbine eoliene. Aceasta energie electrica este livrata in reteaua de energie publica, stocata in acumulatori, sau consumata direct prin incalzirea unor rezistente electrice.

Va punem la dispozitie experienta noastra in domeniu pentru a identifica solutia optima de valorificare a surselor de energie verde: panouri solare, panouri fotovoltaice, pompe de caldura, turbine eoliene.
Panouri Solare Panouri Fotovoltaice Pompe de Caldura Turbine Eoliene Produse Articole Energie Verde