Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Home   Panouri Fotovoltaice

Panouri Fotovoltaice

 

Sisteme solare fotovoltaice – panouri fotovoltaice

Sistemele solare fotovoltaice, numite si panouri solare fotovoltaice electrice, capteaza energia soarelui si o transforma in energie electrica. Aceasta este folosita instantaneu, inmagazinata in acumulatori sau cedata in reteaua nationala. Puteti astfel sa reduceti costurile datorate consumului de energie electrica folosind o sursa gratuita si inepuizabila.

In plus acest tip de energie electrica nu produce nici un fel de emisii daunatoare mediului si va poate asigura independenta si autonomia locuintei dvs.

Un panou solar fotovoltaic transforma energia solara in energie electrica, componentele principale ale panoului solar fiind reprezentate de celulele solare.

Celulele solare, cunoscute și sub denumirea dpanouri fotovoltaicee celule fotovoltaice, sunt compuse dintr-un material semiconductor (siliciu) care retine particulele luminii solare, producand energie electrica.

Sistemele solare cu panouri fotovoltaice pot fi impartite in mai multe categorii in functie de tipul de celule ce se afla in componenta panoului: monocristaline, policristaline, amorfe, film subtire, CIS (copper indium diselenide) si CdTe (cadmium telluride), CIGS etc.

Diferenta intre aceste celule consta in structura si modul cum sunt aranjati atomii, ceea ce genereaza si eficienta diferita.

Cele mai intalnite panouri fotovoltaice sunt cele pe baza de celule monocristaline, policristaline, amorfe si cu strat subtire.

Panouri fotovoltaice monocristaline:
– au in componenta celule fotovoltaice monocristaline fiind cele mai eficiente;
– aspectului extern este colorat si uniform ceea ce indica consistenta unui siliciu de inalta puritate si calitate;
– panourile solare fotovolaice monocristaline produc de patru ori cantitatea de energie electrica fata de alte tipuri de panouri.

Panouri fotovoltaice policristaline:
– au in componenta celule fotovoltaice policristaline
– sunt cele mai raspandite panouri solare fotovoltaice, cu o eficienta mai mica decat o au panourile fotovoltaice monocristaline, avand insa cel mai bun raport calitate-pret.

Panouri fotovoltaice amorfe:
– sunt panouri solare fotovoltaice cu pelicula fotoabsorbanta subtire ce se pot monta pe suport  flexibil sau curbat;
– sunt cele mai eficiente in conditii de lumina redusa iar performanta lor nu este afectata de temperaturile ridicate sau de umbra;
– panourile cu celule cu strat subtire (amorfe) sunt mai ieftine decat panourile cu celule solare cristaline.

In functie de destinatia data energiei electrice produse, sisteme solare cu panouri fotovoltaice pot fi:
sisteme solare cu panouri fotovoltaice ONGRID, conectate si care isi aduc aportul la reteaua nationala de electricitate. Acestea nu includ baterii deoarece nu se inmagazineaza energie electrica, reteaua nationala asigurand supraconsumul sau primind surplusul de energie.
sisteme solare cu panouri fotovoltaice OFFGRID sunt sisteme autonome, ce au in componenta panouri fotovoltaice, regulatoarele de incarcare, baterii solare si invertoare;

Contactati-ne pentru consultanta, proiect si oferta de pret!
Panouri Solare Panouri Fotovoltaice Pompe de Caldura Turbine Eoliene Produse Articole Energie Verde