Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Home   Totul despre amenajari interioare

Totul despre amenajari interioare

 

             Fie ca este vorba despre amenajari interioare sau design interior in living, dormitor, bucatarie sau baie calitatea finisajelor si imbinarea armonioasa a culorilor sunt alegeri ce trebuie facute luand in calcul bugetul de care dispuneti si, in acelasi timp, rezultate durabile si pe placul dumneavoastra.

Placarea peretilor

Una dintre cele mai simple si convenabile metode de a obtine pereti drepti, folosita in lucrarile de amenajari interioare, este placarea cu gips carton. Suprafata lor poate fi ulterior vopsita cu vopsea lavabila sau poate fi placata cu faianta. De asemenea, din gips carton se pot executa articol amenajari interioarepolite, rafturi sau nise ce pot da un aer modern locuintei dumneavoastra si utilitate unor spatii ce altfel ar putea ramane nefolosite.
Desigur, pentru pereti se poate opta si pentru tencuiala care, desi are un timp mai mare de executie, are avantajul de a izola si, daca este executata corect, este mai rezistenta la lovituri, fisuri etc.

Placari cu faianta

De obicei placarile cu faianta sunt preferate pentru bai si bucatarii fiind rezistente la umezeala, variatii de temperatura si usor de curatat. Dimensiunea rosturilor dintre placi precum si culoarea si tipul chitului folosit sunt alte elemente importante pentru a obtine efectul dorit.

Placarea podelelor cu gresie sau parchet

Podelele se pot placa cu gresie, parchet sau, mai nou, pluta. Podelele placate cu gresie sunt usor de intretinut si dau un aspect elegant. Gresia este disponibila intr-o multitudine de culori si forme ceea ce ne permite sa alegem varianta perfecta pentru fiecare dintre noi. Ca inconvenient al placarilor cu gresie putem mentiona ca este o pardoseala rece si se poate deteriora in cazul impactului cu obiecte dure fiind necesara inlocuirea placilor afectate.

Parchetul laminat este si el usor de intretinut si poate fi integrat cu succes in tema de culori pe care o alegeti pentru spatiul pe care doriti sa il amenajati. Parchetul stratificat este ceva mai pretentios insa foarte elegant si durabil daca este montat corect.

O noutate in domeniul lucrarilor de amenajari interioare o constituie placarile cu pluta, un material ecologic cu proprietati deosebie. Aceasta poate fi folosita atat pentru placarea decorativa a peretilor, tavanelor si pardoselilor, cat si pentru a izola termic si fonic o incapere. Este recomandata pentru bucatarii deoarece, asemenea gresiei si faiantei, nu absoarbe si nu retine mirosurile si pentru bai deoarece este rezistenta la umiditate si un bun hidroizolant. Pentru celelate camere ale casei este ideala deoarece nu atrage praful, este elastica, ceea ce ii confera rezistenta in cazul impactului cu obiecte dure si se ingrijeste foarte simplu. In plus, pluta este benefica pentru sanatatea noastra deoarece ajuta la scaderea presiunii asupra articulatiilor si coloanei verterbrale in timpul mersului. Montajul ei este asemanator cu al parchetului laminat.

Alegerea culorilor

Pentru camerele mici recomandam folosirea culorilor deschise pentru a amplifica senzatia de spatiu, de la albul curat si stralucitor, usor de intretinut, la galben pai sau roz pal. Pentru camerele mari se pot folosi tonuri de gri, culori tari, intense, contraste puternice cu efecte deosebite.

Autor: NovaInstal.ro
Mai 2014
Articole Instalatii si Constructii