Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Home   Dictionar tehnic   Dictionar tehnic – litera P

Dictionar tehnic – litera P

P.A.F
Placa din aschii lemnoase cu liant fenolic.

Pasla
1. Produs constituit din fibre animale, vegetale sau sintetice, aglomerate, dispuse intamplator si care se tin unele de altele prin frecare, prin incalcire (impaslire) sau cu ajutorul unor cleiuri sau al unor lianti. 2. Material utilizat pentru realizarea straturilor fonoamortizante, constituit dintr-o pasla din fire de lana amestecata cu fibre vegetale sau sintetice.

Pacioc
(Constr.) Primul strat de varuiala care se aplica pe o tencuiala.

Pagoda
(Arh.) Edificiu consacrat cultului, la unele popoare din Extremul Orient.

Pahar (fundatie)
Talpa de fundatie din beton armat, prefabricata, prevazuta cu un locas in forma de triunghi de piramida rasturnat – paharul – in care patrunde extremitatea inferioara a stalpului prefabricat.

Paianta
(Constr.) Schelet de lemn cu golurile umplute cu chirpici, cu zidarie de caramida etc., sau acoperite cu sipci, cu deseuri de scanduri etc., care formeaza peretele unei cladiri. La elementele de lemn, tencuiala se aplica pe trestie sau pe plasa de rabit, pentru ca sa nu crape.

PAL
Placa din aschii lemnoase

PAL extrudat
Placa din aschii lemnoase fabricata prin extrudare. Aceste placi se produc in grosime de 16…60 mm, cele de 40…60 mm prezentand goluri longitudinale pe directia de extrudare.

PAL melaminat
Placa din aschii lemnoase avand fetele acoperite cu un finisaj foarte durabil realizat dintr-un film de melamina, folosita in constructia mobilierului expus unei uzuri intense si murdaririi frecvente: mobilier pentru bucatarii, cantine, laboratoare, scoli etc.

PAL presat
Placi din aschii lemnoase, fabricate prin presare. Aceste placi se produc in grosimi de 8…20 mm si pot fi uneori finisate cu email sau cu un film de melamina. (P.F.L. emailat, P.F.L. melaminat ). PAL presat este utilizat in deosebi in industria mobilei ca inlocuitor al panelului.

Palca de beton celular autoclavizat
Element din beton celular autoclavizat de dimensiuni mici ( 40/40…40/60 cm) cu grosimi variind intre 50 si 150 mm, destinat, in functie de densitate, fie termoizolatiilor de plansee sau de pereti, fie realizarii peretilor usori de compartimetare.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Comments are closed.